"Vývoj dvojitého DRS byl chybou," připouští Brawn

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf závodního týmu Mercedes Ross Brawn připustil, že je rozvoj dvojitého systému DRS připravil o cenné zdroje, které mohli věnovat jiným technologiím.

Německý tým se trápí, v šampionátu je o velký kus před ním Lotus, zezadu na něj zle dotírá Sauber. Brawn nyní v rozhovoru pro Autosprint připustil, že lituje spousty zdrojů, které vložili do vývoje svého unikátního DDRS systému. Ten díky kanálům vedoucím ze zadního křídla přes celý vůz snižoval přítlak i na předním křídle.

"Ano. Jedním ze závěrů, k nimž jsme dospěli, byl ten, že dvojitý DRS sice fungoval, ale zdržel nás v jiných oblastech. Dnes existuje tolik, řekněme chytrých, technologií kolem předních křídel! My jsme však měli náš systém a křídla jsme navrhli kolem tohoto konceptu," uvádí Brawn.

"Když začalo být jasné, co dělají ostatní, jaký potenciál měla jiná filozofie, možná jsme měli ustoupit," přemýšlí nahlas šéf Mercedesu, za který bude příští rok místo Michaela Schumachera závodit Lewis Hamilton.

Mercedes se kvůli rozvoji svého DDRS nemohl věnovat rozvoji posledních trendů, jako jsou například flexibilní křídla a ohebné nosy. "Jak říkáte, existují určité 'strukturální' věci, které jsme letos pozorovali. Ty však příští rok zmizí - nebo by alespoň měly," doufá Brawn.


Michael Schumacher s Mercedesem F1 W03 v Abú Zabí (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy