McLaren využil test nováčků ke zrychlení vozu: Chceme zbývající závody vyhrát

McLaren | foto: McLaren

McLaren si je jistý, že bude mít v příštím závodě v americkém Austinu rychlejší vůz - a to díky pokroku, který udělali tento týden při testech mladíků v Abú Zabí.

Při minulé velké ceně na okruhu Jas Marina dominoval Lewis Hamilton s McLarenem. Další ze série technických poruch ale znamenala nedokončení závodu. McLaren poté zůstal v Abú Zabí, kde se zúčastnil testů nováčků. Stáj z Wokingu zde využila Garyho Paffeta, Kevina Magnussena a Olivera Turveyho.

Šéf týmu Martin Whitmarsh po skončení přiznal, že by bylo zklamáním, pokud by testy nepřispěly ke zlepšení jejich výkonů.

"Udělali jsme nějaké technické testy. Máme pár zkušených mladých pilotů. Náš tým to využil pro vyzkoušení řady technických novinek, takže uvidíte hodně upravené auto, které bude provádět spoustu aerodynamického testování a přenastavování. Byl bych zklamaný, pokud bychom do Texasu nepřijeli s něčím, co nám pomůže zrychlit vůz," uvedl pro Autosport Whitmarsh.

Přiznal také, že McLaren nedokázal využít toho, že měl letos jedno z nejrychlejších aut a ztratil šanci bojovat o titul.

"Máme rychlé auto, ale zrychlit můžete vždycky. Je to běžná hra. Musíte získat body, které je váš vůz schopný získat. A to se nám letos ne vždy podařilo, což je trošku frustrující. Někdy máte sezonu, kdy jde vše hladce a jindy je to obtížnější. Ale teď ještě není konec. Zbývají dva závody a rádi bychom v nich zvítězili, než začneme mluvit o příštím roce," nechal se slyšet šéf McLarenu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy