Miliardář Slim: V roce 2013 bude za Sauber jezdit Gutiérrez

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Pokud si největší sponzor Sauberu prosadí svou, bude příští rok Esteban Gutiérrez závodit za švýcarský tým po boku Nica Hülkenberga.

Současný závodní pilot Sergio Pérez míří po sezóně k McLarenu, který sponzoruje Vodafone. Telekomunikační společnost Telmex miliardáře Carlose Slima finančně zajišťuje i mladého Gutiérreze, který tento týden testuje společně s Robertem Frijnsem v Abú Zabí.

Slim může mít velký vliv na konečné rozhodnutí Sauberu, který potřebuje platící jezdce. Pro mexické noviny Reforma uvedl: "Jednáme se Sauberem o příští sezóně a plánujeme společné pokračování. Samozřejmě s účastí mexického pilota, jímž bude Esteban Gutiérrez."

Ten již dostal dokonce příležitost o závodním víkendu v Indii, kdy mu Pérez přenechal svůj vůz v prvním pátečním tréninku kvůli nachlazení. "Tým by mu nedal šanci v pátečním tréninku Formule 1, pokud by s ním neměli dlouhodobé plány," vysvětluje Slim.

"A my bychom se nezapojili to Formule 1 bez mexického pilota, takže si jsem jistý, že příští rok budeme mít v F1 poprvé celou sezónu dva jezdce," předpokládá momentálně nejbohatší muž planety.


Esteban Gutiérrez v Abú Zabí (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy