Lotus věří, že jim výhra pomůže získat finance

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus vidí jako největší pozitivum Velké ceny Abú Zabí a vítězství Kimiho Räikkönena v tom, že tým ukázal, že to se svými ambicemi myslí vážně a doufá, že tím také dokážou zaujmout potenciální sponzory.

Lotus se nenachází ve zrovna dobré finančí situaci a před VC Abú Zabí se hovořilo o tom, že majitelé Genii Capital hodlají prodat svůj podíl v týmu. Eric Boullier, šéf Lotusu, to však tehdy dementoval. Díky vítězství Kimiho Räikkönena teď tým věří, že se jim podaří získat další sponzory.

"Ukázali jsme, že se můžeme pravidelně umísťovat na pódiu a nyní můžeme říct, že dokážeme i zvítězit. Naší strategií je stát se špičkovým týmem. A vždy jsem říkal, že aby se to povedlo, musíme i nadále pracovat a získávat výsledky, zdroje a sponzory, abychom se mohli rozvíjet," uvedl včera pro Autosport šéf Lotusu.

"Jsme rádi, že můžeme sdílet úspěch s lidmi/sponzory, které máme na tričku, ale je to také důležité pro sponzory, se kterými jednáme. Tato výhra nám může pomoci získat pozitivní rozhodnutí v reklamních diskuzích," komentuje to Boulllier.

Dodal také, že postavit špičkový tým chce čas a zkušenosti a připomněl, že Lotus je nový tým a má dva nové jezdce. "Letos jsme se učili spolupracovat a někdy se dařilo, jindy ne. Je to další motivace a důvěra v to, co děláme a čeho jsme schopni dosáhnout," řekl.

Boullier také věří, že klíčem k úspěšnému návratu Kimiho Räikkönena byl fakt, že jej nechali soustředit se na závodění a dali mu volnost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy