Ferrari: Nemůžeme spoléhat na problémy Red Bullu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pokud chce Ferrari opravdu vyhrát letošní šampionát jezdců, nesmí podle Stefana Domenicaliho spoléhat na to, že Red Bull a Vettel budou dělat chyby.

Ferrari přivezlo do Abú Zabí nové díly, které ale nepřinesly očekávané zlepšení. Scuderia se musí na letošní vůz soustředit až do úplného konce.

"Tento týden bude důležitý, budeme analyzovat vše, co máme," řekl po závodě Stefano Domenicali, šéf týmu. "Upřímně, nemůžeme spoléhat na to, že se něco stane Vettelovi. Podívejte se na McLaren. Poslední dva závody jim nevyšly a teď se jim tu dařilo. 

Naším cílem je zlepšovat auto a to je to, co budou naši inženýři dělat až do úplného konce. Musíme zvážit situaci a pokusit se být perfektní. Pokud to nepůjde, uvidíme, co bude. Ale tento přístup je naším cílem."

"Nerozhoduje, jestli tomu věříte, nebo ne. My vždy věříme v pozitivní přístup. Víte, kdyby pomáhal negativní přístup, klidně bych celý den brečel. Ale protože to není nic platné, nedělám to. Místo toho se snažím nasměrovat lidi ke správnému přístupu.


Felipe Massa v Abú Zabí (foto: Scuderia Ferrari)

Teď děláme vše, co můžeme, a na konci to zhodnotíme. Je to normální. Jsou někteří lidé, kteří věří jinému týmu a nám ne. To ale v naší skupině vidět nechci," říká sebevědomě Domenicali. 

Zafunguje jeho pozitivní přístup a bude vůbec něco platný v konečném boji o titul? Uvidíme ve dvou posledních závodech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy