Charouz zastoupil Liuzziho a s Lotusem ovládl trénink kategorie LMP2 mistrovství FIA WEC

Charouz, Jan | foto: BPA sport marketing, a.s.

Český jezdec Jan Charouz startuje o posledním říjnovém víkendu v závěrečném podniku Mistrovství světa vytrvalostních závodů prototypů s vozem kategorie LMP2 týmu Lotus. Společně s Charouzem usednou do černo-zlatých prototypů Kevin Weeda (USA) a James Rossiter (GBR).

Bývalý pilot Formule 1 Vitantonio Liuzzi nemohl ze soukromých důvodů v Číně nastoupit za tým Lotus k poslednímu podniku Mistrovství světa vytrvalostních závodů prototypů (WEC), a tak německá stáj se sídlem v Grendingu povolala volného Jana Charouze, který v letošním roce absolvoval závody v Le Mans, Silverstone a Brazílii za tým ADR-Delta.

Tým Lotus nasazující dva vozy Lola B12/80 Coupé kategorie LMP2 výkonnostně v posledních závodech roste, což dokázaly také dnešní volné tréninky. Ve druhém z nich posádka ve složení Jan Charouz (CZE), Kevin Weeda (USA) a James Rossiter (GBR) obsadila první pozici v hodnocení třídy LMP2.

Na jezdce FIA World Endurance Championship čeká v sobotu poslední trénink a kvalifikace. Nedělní šestihodinový závod je naplánovaný od čtvrté hodiny ranní našeho času.

Jan Charouz po úspěšných trénincích uvedl: „Jsem velmi šťastný, že mohu jet v Šanghaji za Lotus. V letošním roce jsem již ve voze kategorie LMP2 seděl, a tak zvykání si na Lotus bylo velmi snadné a rychlé. Auto je skvělé a řídí se opravdu velmi dobře. Zajížděl jsem velmi rychlé a konstantní časy, takže jsem s dnešním dnem spokojený. Už se těším na závod.“


Jan Charouz s Lolou B12/80 Coupé v barvách Lotusu (foto: BPA)

Poslední závod šampionátu FIA World Endurance můžete v přímém přenosu sledovat na programu Sport 5, a to v neděli 28. října od 3:55 hod (live timing najdete zde). Cíl závodu je naplánovaný o šest hodin déle, tedy na desátou ranní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy