De la Rosa bude závodit i v roce 2013 - opět za HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Šéf španělského týmu Luis Pérez-Sala včera oznámil, že Pedro de la Rosa definitivně zůstává příští rok u HRT.

"Pedro de la Rosa pro nás bude závodit v roce 2013," oznámil Sala pro německý Speed Week. Jednačtyřicetiletý španělský veterán se tak může těšit na další závodní sezónu.

Jeho současným týmovým kolegou je Narain Karthikeyan. Ind ale nemá nic jistého a je v zákulisí spojován s možným přestupem do americké série IndyCar poté, co se mu do HRT nepodařilo přilákat očekávaný počet indický sponzorů.

Kandidátem na jeho místo je Číňan Ma Qing Hua. Ten ale podle bývalého pilota McLarenu a současného komentátora televize Sky Martina Brundla není na závodní debut ještě připraven. Další možností by byl domácí pilot Dani Clos, který se s HRT svezl během několik pátečních tréninků před velkými cenami - musel by si ale sehnat dostatečně silné sponzory.

Spekuluje se i o Jaimem Alguersuarim, jenž již sehnal "lákavý balík sponzorů," hledá si však konkurenceschopnější tým. Šanci by mohl mít i rezervní pilot Caterhamu Giedo van der Garde, pokud by jej britský "nováček" neangažoval na místo Vitalije Petrova. Holanďan v GP2 odvádí dobrou práci a mohl by s sebou přitáhnout sponzory.


Pedro při aerodynamických testech během pátečního tréninku v Koreji (foto: HRT F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy