De la Rosa: Alonso si zaslouží titul víc než Vettel

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Jezdec HRT Pedro de la Rosa věří, že si Fernando Alonso, který včera v Koreji přišel o vedení v šampionátu, zaslouží titul více než Sebastian Vettel.

Čtyři závody před koncem má pilot Red Bullu šestibodový náskok před svým rivalem z Ferrari. Rakouský tým ke konci sezóny nabral dech a Vettel vyhrál již třetí závod za sebou.

I když se zdá, že je RB8 nyní nejrychlejším vozem, podle De la Rosy by si titul zasloužil jeho krajan Alonso: "Myslím, že Fernando vyhraje titul, ano. Stále tomu věřím, proč ne," ptá se v rozhovoru pro AS.

Před včerejším závodem řekl: "Odvádí skvělou práci v šampionátu a stále zbývá pět závodů. Stále vede a stále si myslím, že titul bude jeho. Věřím, že by spravedlnosti bylo učiněno zadost, kdyby ho vyhrál."

Na dotaz, zda by si ho zasloužil více než Vettel, De la Rosa odpověděl: "Ano, zaslouží si ho více. Fernando neměl v této sezóně nejlepší auto. Myslím, že tento rok  by si ho určitě zasloužil, protože vždy dostal maximum z toho, co měl. Dvě odpadnutí nebyly chyby jeho ani jeho týmu. Ferrari je očividně nejpomalejší ze tří vozů [na špici]."


Fernando Alonso v Koreji dojel třetí, za oběma Red Bully (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy