Honda nevylučuje návrat do F1

di Grassi, Lucas | foto: Honda Racing F1

Podobně jako BMW, ani japonská automobilka Honda nevylučuje návrat do formule 1. Zástupci Hondy však upozorňují, že z krátkodobého hlediska není F1 primárním cílem.

Honda opustila královskou disciplínu v roce 2008 důsledkem celosvětové hospodářské krize. V poslední době se objevily zprávy, že vedení automobilky se několikrát sešlo se zástupci FIA a projednávalo budoucí program ve formuli 1.

Výkonný ředitel vývojové skupiny Honda Yoshiharu Yamamoto by návrat japonské automobilky uvítal. „Nemohu mluvit za celou Hondu, ale já osobně miluji motorsport. Ovšem ke vstupu do formule 1 je zapotřebí hodně věcí,“ uvedl Yamamoto.

„Jedná se o vrchol motosportu a to vyžaduje obrovské závazky. Ačkoliv je pravda, že závody sledujeme a snad se jich někdy zúčastníme,“ pokračoval.

Yamamoto upozorňuje, že rozhodně nepůjde o brzký návrat, ale v případná změna pravidel by mohla zvýšit pozornost Hondy. „Sleduji pravidla a pokud nám nabídnou příležitost, bylo by hezké se vrátit,“ dodal Yamamoto.

V současné době je středem pozornosti Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC), kam Honda nasadí od příštího roku dva tovární vozy pro Tiaga Monteira a Gabriele Tarquiniho. „Nejprve musíme ve WTCC vyhrávat, pak se můžeme poohlížet jinde,“ vysvětlil Yamamoto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy