Stewart opět nabízí Grosjeanovi pomoc

Stewart, Jackie | foto: Red Bull Racing

Trojnásobný šampión Jackie Stewart je legendou bezpečnosti a uvážlivého jízdního stylu. Romainovi Grosjeanovi nabízí pomoc, neboť v něm vidí velký talent, který bohužel může přijít vniveč.

„Romainovi bych rád pomohl. Další nehody mohou ohrozit jeho šanci na sedačku na příští rok, a to nejen u Lotusu,“ prohlásil Stewart.

V letošní sezóně bylo odjeto 15 závodu, Grosjean v sedmi z nich způsobil incident hned v prvním kole. „Z nějakého důvodu si závodníci myslí, že nepotřebují kouče,“ míní Stewart a má pravdu, byť on sám v průběhu své kariéry žádného neměl.

„Je to Grosjeanova první plná sezóna a je dost rychlý, aby vyhrál závody. Jsem přesvědčen, že mohl vyhrát jednu nebo dvě grand prix. Bohužel jeho talent je nyní zastíněn bezpočtem nehod.“

Jackie Stewart poprvé nabídl pomocnou ruku už v červenci, ale nedočkal se žádné odpovědi. Teď to zkouší znovu. „V dobách týmu Stewart Grand Prix jsem vedl program mladých jezdců a pomáhal jsem například Davidu Coulthardovi, Juan Pablu Montoyaovi, Gilu de Ferranovi a Allanu McNishovi,“ odkazuje Stewart na své zkušenosti.

Grosjean první Stewartovu nabídku zdvořile odmítl, a protože nedošlo ke zlepšení situace, ba naopak, ozývá se Stewart znovu. „Pokud bude chtít, budu to pro něj.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy