Kobajaši: Umístěním na pódiu jsem dokázal, že do F1 patřím

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Kamuj Kobajaši věří, že jeho kariéra teď bude vnímána v jiném světle poté, co se mu na jeho domácí GP podařilo získat podium.

Japonec závodí pro Sauber od začátku sezony 2010, do F1 však pronikl na poslední dva závody předcházející sezony s Toyotou. Tehdy se při nehodě, která se odehrála právě v Suzuce, zranil Timo Glock, a tak potřeboval tým z německého Kolína nad Rýnem, ovšem řízený z Japonska, náhradu pro závody v Brazílii a v Abú Zabí.

V těchto dvou závodech na sebe Kamuj upozornil, když byl schopen bojovat i s tehdejším nastupujícím mistrem světa, Jensonem Buttonem. Před právě uplynutým závodním víkendem bylo jeho nejlepší umístění v královně motorsportu čtvrté místo z letošní VC Německa na Hockenheimu.

"V noci zde byla párty s fanoušky v Suzuce. Ráno jsem pak zamířil znova do Suzuky, protože tu byla zorganizovaná další akce pro 5000 fanoušků. V každém ohledu to byl velmi intenzivní víkend.

Vždycky jsem cítil, že pokud se někdy chcete ohlédnout zpět a být brán jako jezdec F1, tak musíte alespoň jednou dojet na podiu. Bez takové fotky to je, jako byste tu ani nebyl, takže to pro mě znamená hodně," řekl v pondělí po závodě Kamuj Kobajaši.


Tak přesně takovou fotku Kobajaši chtěl mít v albu, teď se mu to splnilo
(foto: Sauber Motorsport AG)

Jezdec pokračuje o svých pocitech, když jen půl sekundy před Buttonem na McLarenu proťal cílovou čáru: "Okamžitě, když ze mě opadl veškerý ten tlak, tak jsem byl uvolněný. Bez pochyby to byl pro moji kariéru velmi důležitý závod a já jsem cítil 'Jo'! Teď budeme mít několik silných závodů a získáme konečné páté místo v poháru konstruktérů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy