Maldonado nemá svou pozici u Williamsu jistou

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado nemá svou pozici ve stáji Williams jistou, a to navzdory tomu, že jim ročně dodává prostřednictvím sponzora PDVSA 30.8 milionů liber.

Štědrá částka z venezuelského ropného gigantu sice britské stáje pomáhá udržet se nad hladinou, Maldonado však v Japonsku prohlásil, že plány na příští rok jsou zahaleny rouškou nejistoty.

„Tým pořád hledá jezdce na nadcházející sezónu, takže bych raději na otázku jezdecké sestavy neodpovídal. Nicméně trh závodních pilotů je stále v pohybu, tudíž doufám, že najdu nejlepší možnou sedačku,“ říká Maldonado.

Podle něj je příliš brzo hovořit o další spolupráci s Williamsem. „Vždy čekáme až na závěr sezóny, abychom se soustředili na šampionát. Bojujeme s týmem Force India a proto musíme odvádět tu nejlepší práci,“ pokračuje Maldonado.

Po Maldonadovi by mohl sáhnout třeba tým Sauber, ale vše záleží na penězích. Navíc Maldonado si nemůže být jistý ani podporou PDVSA. V neděli bude pozorně sledovat prezidentské volby ve Venezuele, kde se mezi sebou utkají stávající prezident Hugo Chávez a kandidát na prezidenta Henrique Capriles. Pokud vyhraje Capriles, může se ve vedení státní PDVSA ledacos změnit, včetně podpory Maldonada.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy