Coulthard: Hamiltonův krok odejít z McLarenu byl nezbytný

Mercedes | foto: Daimler AG

David Coulthard ve svém pravidelném sloupku pro Daily Telegraph popisuje svůj názor na odchod Lewise Hamiltona z McLarenu. Změna podle něj byla nevyhnutelná.

"Někdy zkrátka vztah přirozeně dospěje ke svému konci," uvádí hned na začátek Coulthard. Vzpomíná si na svůj odchod z McLarenu, kdy prý Martin Whitmarsh řekl tuto větu. A podle něj je to stejný případ u Lewise Hamiltona. Přijde mu proto vtipné slyšet Whitmarshe říkat, že Hamilton udělal chybu.

"Nežijete celý svůj život doma, i když je lednice stále plná, někdo za vás vypere. V jednu chvíli se posunete, vyrostete, stanete se mužem," komentuje situaci. A pro Lewise prý ten moment přišel nyní. Vymanil se prý nejprve ze stínu vlastního otce Anthonyho, poté Rona Dennise a nyní také Martina Whitmarshe. 

A zda u Mercedesu vyhraje titul? "No, podle toho by měl být posuzován, je to tak? No - není. Kolik titulů získal Sir Stirling Moss? Nebo Gilles Villeneuve? A oba jsou považováni za skvělé závodníky a ikony historie F1. Není to jen o vítězství. Je to také o cestě, o tom, jak se chováte a cítíte," domnívá se Skot.

Skončí znovu Michael Schumacher? Coulthard se domnívá, že by měl (foto: Sutton Motorsport Images)

Dodává, že Lewis pochopitelně hodně zariskoval, ale říct, že udělal chybu můžete až zpětně. Faktem podle něj zůstává, že Mercedes má všechny prostředky k tomu, aby si mohl vést dobře - finance, motor, zkušené osobnosti, nové změny pravidel a piloty, kteří jsou schopni z těchto ingrediencí udělat dort.

Bude prý fascinující to vše sledovat. Pro Hamiltona je výzvou začlenění se do nového projektu. "Myslím, že to potřeboval," řekl Coulthard.

"Je před námi spousta otázek, které tato výměna přinesla. Jak se zachová Nico Rosberg ke svému staronovému kolegovi? Jak si povede Sergio Pérez u McLarenu? Jak se Jenson Button popere s tlakem, že se stal de facto týmovou jedničkou? Skončí (znovu) Michael Schumacher?" A jak dodává, Formule 1 díky tomu bude ještě lepší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy