Whitmarsh: Hamilton udělal chybu

McLaren | foto: McLaren

Rozhodnutí Lewise Hamiltona opustit McLaren je podle šéfa týmu Martina Whitmarshe chybou.

Šéf týmu McLaren věří, že přestup Lewise Hamiltona k Mercedesu, který byl dnes oficiálně oznámen, je chybou. "Kdokoliv odchází od McLarenu, a Hamilton chce vyhrávat, myslím, dělá chybu, protože já tomuto týmu věřím. Ať už to měříte poslední čtyři závody, nebo čtyřicet let, jsme fantastický tým," uvedl pro BBC Whitmarsh.

Dodal, že by každému jezdci, který chce vyhrávat rád vzkázal: přidejte se k McLarenu. "Nedoporučil bych nikomu, aby odešel. Ale musím respektovat Lewisovo rozhodnutí a přeji mu jen to nejlepší," komentuje situaci.

Domnívá se také, že tým nemohl dát Hamiltonovi vyšší finanční nabídku. "Vím, že jsme mu nabídli hodně, víc, než co si podle mě užívají všichni současní piloti. Včera mi zavolal a měli jsme dlouhou konverzaci a nakonec musely všechny strany učinit rozhodnutí a pousunout se dál. A my se museli podívat po jiných možnostech" popisuje šéf McLarenu.

Jako náhrada za sedmadvacetiletého Brita byl zvolen dvaadvacetiletý Sergio Pérez. Co se týče Michaela Schumachera, který také zůstal bez angažmá, je budoucnost nejasná.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy