Ferrari o Massovi stále nerozhodlo - nahradí jej Hülkenberg?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Po potvrzení přestupu Lewise Hamiltona a Sergia Péreze se upírá pozornost k dalším týmům. Ferrari stále nerozhodlo o budoucnosti Felipeho Massy, proto se začíná spekulovat o jeho nahrazení Nicem Hülkenbergem.

Na automobilovém salónu v Paříži prezident Ferrari Luca di Montezemolo potvrdil, že tento týden stále nerozhodli o tom, zda si i pro příští sezónu Massu ponechají. Jeho výkony se ve druhé části šampionátu zlepšily, na Alonsa nicméně ztrácí 143 bodů - což je například více, než v letošní nasbíral Lewis Hamilton (142 bodů).

Na tiskové konferenci v Paříži Montezomolo řekl, že to "ještě několik dní" potrvá, než přijmou definitivní rozhodnutí. Podle jednoho dobře informovaného zdroje BBC však již dohoda s Hülkenbergem o nahrazení Brazilce dokonce byla podepsána. Ferrari tyto spekulace nepotvrdilo.

"Doufám, že udržíme výkonost, jakou jsme předvedli ve Spa," pokračuje prezident Ferrari, zároveň však uznává,  že "potřebujeme vylepšit auto a zajistit, aby připravované novinky na trati fungovaly." Italský tým do Singapuru dovezl nové zadní křídlo, to však nenaplnilo očekávání, proto do závodu nasadili křídlo starší.

Na závěr opět zdůraznil svůj obdiv vůči "nejsilnějšímu pilotovi" Fernandovi Alonsovi. Ocenil zejména jeho schopnost "číst závod, zejména s ohledem na opotřebení pneumatik," a to, jak dokáže motivovat tým v Maranellu.


Nahradí Nico Hülkenberg Felipeho Massu? (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy