Alguersuari: "Příští rok jsem zpět," chválí konzistenci Alonsa a spolehlivost Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Jaime Alguersuari ve svém sloupku pro BBC znovu vyjádřil jistotu, že se příští rok objeví na startovním roštu Formule 1.

Španěl, který přišel po skončení loňské sezóny o své místo u Toro Ross, v současné době testuje pneumatiky pro Pirelli a komentuje závody pro jedno z rádií britské BBC.

"Opravdu si letos užívám svou roli komentátora pro BBC Radio 5 Live, ale příštích třech závodů se nezúčastním. Bylo to již nějako dobu plánováno. Je pro mě lepší, když se budu moci připravovat na příští rok a trénovat, protože jsem si jistý, že budu opět jezdit v F1," píše Alguersuari.

Nyní ho ještě čeká plnění úkolů pro Pirelli: "Také se za dva týdny zúčastním důležitého testu s Pirelli v Paul Ricard ve Francii, kde se rozhodneme pro specifikace mokrých pneumatik pro příští rok. Krom toho se budu věnovat tréninku."

Pirelli chce příští rok kvůli klesajícímu počtu zastávek opět změkčit směsi a zavést jednu novou mokrou.

Mistrem světa F1 se podle něj letos stane Alonso: "Šampionát vyhraje ten, kdo udělá nejméně chyb a udrží si konzistenci dojezdu do cíle - a to je zatím případ Alonsa. Udržuje si skvělou konzistenci v získávání bodů a je stále ve velmi slibné pozici."


Fernando Alonso připraven v kokpitu na výjezd z garáže v Singapuru (foto: Scuderia Ferrari)

"Zdá se, že Red Bull nemá nejspolehlivější auto - měli několik selhání včetně problémů s alternátorem ve Vettelově voze ve Valencii a v Monze, totéž platí pro McLaren. Ferrari ale dokončuje všechny závody. Nikdy se nekazí. Alonsovo jediné odstoupení bylo způsobeno nehodou na startu v Belgii, za což vůbec nemůže," chválí svého krajana Alguersuari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy