Whiting dal po inspekci novému okruhu v Austinu zelenou, New Jersey s otazníkem (+ video)

GP USA (Austin) | foto: circuitoftheamericas.com

Nově vybudovaný Okruh Amerik (The Circuit of the Americas) dostal po návštěvě technického delegáta FIA Charlieho Whitinga definitivní schválení pro pořádání závodů. Nejistota naopak panuje kolem městského okruhu v New Jersey, kde se má příští rok také závodit.

Spokojenost s Austinem
Minulý týden byla na dráze v texaském Austinu položena poslední vrstva asfaltu a okruh po během následné inspekce FIA splnil přísná bezpečnostní pravidla. Získal tím závodní licenci prvního stupně, který je zapotřebí pro pořádání závodů Formule 1.

Po dvouhodinové kontrole prohlásil Whiting, že je se stavebním pokrokem i celkovou kvalitou okruhu velmi spokojený: "Design dráhy je fantastický, kvalita prací je excelentní. Nemám vůbec žádné obavy. Půjde o zcela jedinečnou velkou cenu a bude připravena včas. Spousta druhů zatáček bude poskytovat mnoho příležitostí k předjíždění."

Závod je plánován na 18. listopadu, zástupci FIA na okruh několik dní před ním ještě jednou zavítají k finální inspekci, aby se přesvědčili, že všechna zařízení splňují vysoké standardy.

Podstatně hůře to vypadá se závodem v New Jersey, kam má Formule 1 zavítat již příští rok. Pořadatelé neplní termíny a podmínky stanovené Ecclestonem, což předevčírem potvrdil: "Jsou bez kontraktu."


Spokojený inspektor Charlie Whiting v Austinu: asfalt je položen, dráha je připravená

New Jersey s velkým otazníkem
Minulý týden byla přitom zveřejněna první verze kalendáře, kde New Jersey nechybí. Musí ji však schválit světová rada motorsportu FIA, která zasedá v pátek 28. září. Pokud se pořadatelům v čele s Leo Hinderym nepodaří sehnat do tří dnů potřebné peníze a závod nebude schválen, později již nebude moci být pro příští sezónu zařazen.

"Jsme docela blízko konečnému termínu, před setkáním Světové rady. Myslím, že pokud se za ně někdo postaví, může se v roce 2013 konat, protože s okruhem udělali už velký kus práce," dodává Ecclestone.


Video z inspekce v Austinu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy