Minardi nabádá Mercedes k výměně Schumachera

Mercedes | foto: Daimler AG

Závod v Singapuru a incident Michaela Schumachera, který sestřelil Toro Rosso Jeana-Erica Vergneho v mnohých opětovně vyvolal otázku, zda by sedminásobný mistr světa neměl závodění pověsit na hřebík. Domnívá se tak i Giancarlo Minardi, bývalý šéf týmu.

Podle Giancarla Minardiho by měl Mercedes vyměnit Michaela Schumachera a zaměřit se na podporu Nica Rosberga. "Nico předvedl dobrý závod a vede Mercedes kupředu v poháru konstruktérů," uvedl. Podle něj by mohl být Mercedes v tabulce někde na prvních čtyřech místech, pokud by měl dvakrát Nica Rosberga.

Přesto však dodává, že by výměna například za Hamiltona, který je dlouhodobě předmětem spekulací o své budoucnosti, byla složitá.

"McLaren je v osledních letech jedním z nejúspěšnějších týmů. Pokud chtějí Stříbrné šípy zlepšení, musejí začít podporovat Rosberga s dalším nadějným jezdcem vedle něj (například Di Resta) nebo se pořádně podívat kolem," upozorňuje Minardi ve svém pozávodním komentáři.

Zklamáním pro něj byl výkon Lotusu. A zatímco ze Schumachera je zklamaný, pro další jezdce nachází slova chvály. Závod byl podle něj v režii Hamiltona a jeho odstoupení byla smůla. Líbil se mu také výkon Felipeho Massy, který se prý zřejmě vrací zpět do své kůže a do Ferrari vzkázal, že o titul stále hrají čtyři jezdci a neměli by tak spoléhat na štěstí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 126 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy