Lotus: Pokazil nám to nepovedený začátek víkendu, auto je v pořádku

Lotus | foto: Lotus F1 Team

U Lotusu se domnívají, že za trápení v Singapuru může nepovedený víkend na trati, s autem prý není nic špatně.

Šéf traťového provozu Alan Permane věří, že tým se nedokázal vzpamatovat ze složitého pátku, kdy na voze nefungovaly nové aerodynamické části tak, jak předpokládali.

"Rozhodně jsme tento víkend z auta nedostali všechno. Měli jsme hrozný pátek, ale pochopili jsme, co bylo špatně. Hodně jsme se potom zlepšili, ale stále to nebylo perfektní," uvedl pro Autosport.

"Ani jeden z pilotů neměl dobrou kvalifikaci. Kimi zajel v Q2 na nové sadě pomaleji než na použité - a byl na trati všude během toho kola. Romain měl být schopen dojet čtvrtý nebo pátý, ale ne osmý. V závodě jsme měli smůlu se safety carem, především u Kimiho. Zajeli jsme do boxů a v tu chvíli vyjel safety car. To zničilio naše šance dostat se před Rosberga. I přesto - nemyslím, že jsme měli na to stíhat Di Restu," komentuje víkend Permane.

I přes veškteré problémy však Räikkönen dokázal dojet na šestém místě, poté, co jej týmový kolega Grosjean pustil před sebe. Odstoupení Lewise Hamiltona znamenalo, že se Fin udržel na třetím místě v tabulce šampionátu. Na lídra Fernanda Alonsa ztrácí 45 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy