McLaren: Už žádná další odstoupení!

McLaren | foto: McLaren

McLaren si je vědom toho, že pokud chce pomýšlet na zisk titulu, nemůže si ve zbývajících závodech dovolit žádná další odstoupení.

Problém s převodovkou a odstoupení ze závodu v Singapuru posunulo Lewise Hamiltona na čtvrtou příčku v tabulce šampionátu a na vedoucího Fernanda Alonsa ztrácí 52 bodů.

Již od VC Německa ukazuje tým z Wokingu velmi dobrou rychlost a vždy se dostal na pódium. Jenže zároveň to byl od té doby kromě závodu v Maďarsku vždy jen jeden vůz McLarenu, který viděl šachovnicovou vlajku.

Šéf týmu Martin Whitmarsh však věří, že mají vůz, který může Hamiltonovi zajistit titul, pokud se již nebudou opakovat technické problémy.

"Máme celkem ryché auto, ale raději bych, aby už nebyly žádné nedokončené závody až do konce sezony. To by byl dobrý způsob boje s ostatními o titul. Musíme zajistit, že Lewis šestkrát dojede bez problémů a pokud to udělá, je se současnou rychlostí auta titul možný," uvedl pro Autosport.

Dodal, že i přes nejasou budoucnost Hamilton podporuje tým a má velmi silnou pozici. Zbývá rozdat ještě 150 bodů. A proto se prý ani jejich pilot ani tým nevzdají.

A přidává se i Hamilton: Nemůžeme si dovolit žádná další nedokončení. Bylo jich příliš. Měli jsme smůlu, ale to je život," nechal se slyšet Brit.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy