Budoucnost Singapuru je nejasná - panují neshody o výši poplatků

GP Singapuru (Singapur) | foto: Manor Racing

Okruh v Singapuru má smlouvu na pořádání závodů jen do konce letošního roku. Tím pádem probíhají vyjednávání o prodloužení smlouvy. Organizátoři ale narazili na výši poplatků, které požaduje Bernie Ecclestone. Dojde k dohodě?

Organizátoři závodu se snaží už několik měsíců vyjednat s Bernie Ecclestonem novou pětiletou smlouvu na pořádání závodů. Problém je však ohledně výše poplatků za pořádání závodu. 

Ecclestone je známý tím, že se neustále pokouší poplatky zvyšovat. S ohledem na současnou ekonomickou situaci ve světě ale mnoho pořadatelů žádá o jejich snížení, a Singapur není žádnou výjimkou. 

Podaří se jediný noční závod ve Formuli 1 zachovat v kalendáři i nadále? I organizátoři přiznávají, že budoucnost je nejistá.

"Dostali jsme od FOA nabídku, ale vůbec nám nevyhovovala," přiznali v oficiálním prohlášení. "Pokračujeme ale ve vyjednávání a další informace řekneme, až se dobereme k nějakému výsledku."


Zůstane jediný závod pořádaný v noci zachován?
(Foto: Red Bull Racing)

Předpokládá se, že organizátoři a Ecclestone by se měli znovu sejít a diskutovat o tomto tématu během tohoto víkendu. 

Má se za to, že v původní pětileté smlouvě je doložka, která garantuje pořádání závodu až do roku 2014, i když nebude dohoda řádně obnovena. Ecclestone se k celé věci pravděpodobně vyjádří během soboty.

V provizorním návrhu kalendáře závodů pro příští rok Singapur figuruje, je ale označen jako jeden z okruhů, u kterých závod není na 100% jistý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy