Schumacher se i letos na konci roku zúčastní Závodu šampionů

Schumacher, Michael | foto: www.raceofchampions.com

Sedminásobný šampion F1 Michael Schumacher se i letos přihlásil do Závodu šampionů, který se pojede 15. a 16. prosince v thajském Bangkoku.

Závod šampionů se jezdí od roku 1988 vždy jako ukončení sezony. Slavná jména napříč motoristickými odvětvími tváří tvář proti sobě. A ani letos nebude chybět Michael Schumacher. Znovu se připojí k Sebastianu Vettelovi, se kterým budou závodit za tým Německa. Společně v minulých pěti letech vždy zvítězili.

"Nikdy jsem v Thajsku nezávodil, takže to bude zajímavá novinka při mém cestování za motorsportem. Pochopitelně to znamená, že tým Německa nebude mít výhodu domácího závodu jako v posledních dvou letech, ale já a Seb jsme si vedli dobře i v Londýně či Beijingu, takže doufáme, že nás to nezastaví," uvedl Schumacher na oficiálních stránkách závodu.

Dodal, že z účasti na Závodu šampionů udělal pravidelnou akci a velmi ho to baví. Užívá se prý především zábavu a čas strávený s ostatními závodníky. Skvělá je podle něj také jízda na stadionu, kde jsou fanoušci tak blízko a která je tak odlišná od klasických okruhů. Ale samozřejmě prý také chce vyhrávat.

Organizátor závodu Fredrik Johnsson uvedl, že je to pro něj skvělá zpráva. "Je to nejúspěšnější závodník F1 a byli jsme rádi, když se letos opět dostal na pódium. Jsme pyšní, že se našeho závodu zúčastní," a dodal, že si to snad užijí také diváci.

Schumacher-Vettel: neporazitelný tým Německa. Dokáže je letos někdo překonat?
(foto: raceofchampions.com)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy