Williams od roku 2014 zacílí na tituly

Williams | foto: Williams F1 Team

Výkonný ředitel Williamsu, Toto Wolf, věří, že jeho tým může využít změny pravidel od roku 2014 k tomu, aby se znovu zařadil mezi uchazeče o titul.

Nové motory a technické změny v pravidlech by měly podstatně změnit tvář F1 od roku 2014. Naposledy, když jsme viděli podobně velké změny pravidel, tak se své příležitosti chopil Brawn a získal oba tituly sezony. Toto Wolf řekl pro ESPN F1, že progres, který jeho tým udělal mimo trať, by jim v roce 2014 mohl pomoci. 

"Tým udělal, co se motorů týče, velký krok dopředu. Mamé také nové lidi, kteří by zde byli jen stěží na rok - takže naše struktura může začít pracovat perfektně. Budeme pokračovat v agresivním najímání a to by nám mělo pomoci posunout náš tým dopředu.

Myslím, že v roce 2014 bude v pravidlech a v předpisech velká změna. Myslím, že všichni už se připravujeme na rok 2014, každý bude chtít mít konkurenceschopný balíček a být na špici."

Když byl Wolf dotázán, jestli se jeho tým bude v této sezoně snažit vyhrát šampionát, tak řekl: "Ano, ano. To bude mým osobním cílem." Pro rok 2013 má však menší očekávání, když by podle svých slov tým rád viděl pravidelně bojovat o podium a chtěl by zabojovat o místo mezi nejlepšími čtyřmi či pěti týmy F1.


Toto Wolf (dolní řada uprostřed) v dobré náladě na tiskové konferenci v Maďarsku 
(foto: Williams F1 Team)

"Myslím, že cíl by měl být realistický. Vyhrávat závody je těžké - vlastně není, musíte se kvalifikovat na špici a pak je to, podle toho, co jsme zjistili, mnohem jednodušší!

Myslím, že posunem dopředu pro příští rok bude, když budeme pravidelně dojíždět mezi podiem a šestým místem, budeme získávat podia a budeme bráni, jako jeden z dobrých týmů. Být mezi TOP4 týmy, možná TOP5, by mohlo být něčím, na co se zaměříme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy