Wolff: Maldonado pochopil, že musí zvolit odlišný přístup, srovnává jej s Ayrtonem Sennou

Williams | foto: Williams F1 Team

V rozhovoru pro oficiální stránky Formule 1 popsal Toto Wolff klady i zápory Pastora Maldonada. Podle něj však Venezuelan pochopil, že bude muset změnit přístup k závodění, protože již není v GP2.

Podle výkonného ředitele Williamsu Tota Wolffa je Pastor Maldonado velmi talentovaný: "Je extrémně rychlý. A je to milý kluk, což je velmi důležité, protože v tomto prostředí potřebujete umět společenský vystupovat a nová generace pilotů taková musí být" uvedl.  

Nechal se také slyšet, že to sice vypadá, že při určitých situacích v závodech má potíže: "Ano, zdá se, že se v určitých situacích závodu trápí. Z jednoho stupidního, vypjatého incidentu v Monaku se téměř stala lavina - a to ovlivňuje jeho výkonnost." Avšak podle něj již pochopil, že musí k závodění přistoupit jinak.

"Myslím, že nyní pochopil, že musí zvolit odlišný přístup - tohle není GP2. Je inteligentní a poučí se z toho. Uvědomuje si, že je v obtížné situaci, ale nenechá se tím rozhodit. Tím si jsem stoprocentně jistý," řekl Wolff.

"Pamatujete Ayrtona Sennu na začátku? Nikdo se ho nechtěl dotknout. Tehdy nebývalo tolik penalizací, ale pokud by byly, byl by mnohokrát odsunut na startu o deset míst," usmívá se.

Dodal, že všechna rozhodnutí komisařů akceptují a potvrdil, že možná Maldonado musí změnit svůj styl a přizpůsobit se. Je si však jistý, že od něj v budoucnu ještě uvidíme mnoho úspěšných závodů.


Pastor Maldonado v Monze (foto: Williams F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy