Ecclestone: Člověka, jakým byl Sid Watkins, potkáte jednou za život

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Byl to Bernie Ecclestone, kdo roku 1978 nabídl profesoru Watkinsovi místo hlavního lékaře F1. A právě Ecclestone nyní vzdává zesnulému patronu bezpečnosti motorsportu hold.

"Jsem si jistý, že je nenahraditelný," říká Ecclestone. "Člověka jeho kalibru potkáte jednou za život."

Pokračuje vyprávěním o jeho zásluhách, za které by mu podle jeho slov měli být vděční úplně všichni, co mají co do činění se světem rychlých kol.

"To, co Sid Watkins udělal pro bezpečnost F1, je neskutečné. Zasvětil tomu celý svůj život. Za to mu všichni dlužíme velké poděkování. 

Když do F1 přišel, hodně jsme spolu diskutovali o zlepšení zdravotní péče a bezpečnosti okruhů. Souhlasil jsem s tím, že je potřeba mít na trati zdravotní středisko, kde zraněný jezdec může dostat okamžitou první pomoc. A také helikoptéru, která je případně může dopravit do specializované nemocnice v případě vážnějšího zranění."


Profesor Sid Watkins

"Poté jsme došli i k tomu, že by bylo dobré mít medical car, který by následoval jezdce během prvního kola. Zařídil spoustu věcí, o kterých jsem já neměl ani ponětí."

A nezbývá než uznat, že má Ecclestone pravdu. Postupem let vymýtil Sid Watkins z okruhů F1 smrtelné nehody a zásadně změnil bezpečnostní prvky. Zachránil také několik lidských životů, za to, že žijí, mu jsou vděční Rubens Barrichello, Mika Häkkinen i další. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy