Ferrari: Alonso měl po pokusu o předjetí Vettela poškozený vůz, trest byl zasloužený

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso si poškodil své Ferrari při pokusu o předjetí Sebastiana Vettela. Úřadující mistr světa se během něj nedal a tvrdým manévrem vyhnal lídra šampionátu při souboji ve třetí zatáčce mimo dráhu.

Alonsovi se nakonec stejně podařilo posunout kupředu a Vettel za to obdržel trestný průjezd boxy. Ferrari však po divokých skocích v třísetkilometrové rychlosti bylo poškozené.

"Měli jsme s vozem problém, a jak vidíte, má velké poškození vzadu vlevo, něco se tam navíc také z mechanických částí zlomilo. Řekli jsme mu ke konci, aby nepřejížděl obrubníky, protože by jinak mohl mít velký problém. Jsem rád, že závod dokončil," popisoval šéf týmu Stefano Domenicali.

Ačkoliv Red Bull s Vettelovou penalizací nesouhlasil, podle Domenicaliho se komisaři rozhodli správně: "Po událostech z Bahrajnu přišlo od ředitelství závodu vysvětlení, že pilot vpředu musí ponechat místo, pokud je zezadu se přibližující pilot částí vozu vedle něj."

"Slyšel jsem, že se lidé ptali, proč loni [Alonso] nebyl penalizován. Mohu říci, že se jednalo o odlišnou situaci. Pokud si ji prohlédnete na zpomalených záběrech - byť to není korektní posuzovat dle zpomalených záběrů, protože oni naživo závodí v rychlosti 300 km/hod - jedná se letos o zcela odlišný případ, navíc také platí odlišné pravidlo," vysvětluje Domenicali.


Fernando Alonso dojel v Monze nakonec třetí (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy