Kobajaši: Grosjean si zasloužil přísnější trest, během startů by si měl brát příklad z Kimiho

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Romain Grosjean si podle Kamuje Kobajašiho za způsobení havárie ve Spa zasloužil přísnější trest než finanční pokutu (1,25 mil. Kč) a zákaz jednoho startu.

"[Zákaz] na jeden závod - byl jsem opravdu překvapený. Očekával jsem více než jeden. Havaroval sedmkrát ve 12 závodech. To je více než polovina, což je trochu moc," cituje Kobajašiho BBC.

Japonec byl jedním z těch, kterému Hamilton přelétl přes auto, s mírným poškozením však na rozdíl svého týmového kolegy Sergia Péreze mohl pokračovat. Pro Sauber to byla po velmi vydařené kvalifikaci velká rána.

"V těch sedmi haváriích měl třikrát kontakt se mnou. Nebyla to má chyba. Vždy do někoho nabourá," stěžuje si dále Kobajaši. "Proč ti kluci chtějí skončit v první zatáčce nebo proč tolik riskují hned na začátku?"


Kobajaši byl překvapený Grosjeanovým mírným trestem (foto: Scuderia Ferrari)

"Závod je dlouhý a nevíme, co se přihodí. Pokud chtějí končit tak brzo, je to trochu překvapení. Každý člověk má svůj charakter. Lidé, kteří v F1 působí dlouho, nemají tolik kolizí. Dobrým příkladem je Kimi. Nikdy na začátku neriskuje. Ale když se na to podívám, stává na pódiu.

To je dobrý příklad pro jeho týmového kolegu a snad se z toho poučí a v dalším závodě - nikoliv zde - bude silný," dodává pilot Sauberu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy