De la Rosa oslaví svou stou velkou cenu v kariéře

HRT | foto: HRT F1 Team

Po Schumacherově třístovce bude v nadcházející Velké ceně Itálie slavit další pilot kulaté výroční. Na Španěla Pedra de la Rosu totiž čeká stý závod Formule 1.

„Dostat se na stou grand prix je velmi významné. Na Itálii jsem hodně motivovaný, nejen díky jubileu, ale také díky osobnímu přesvědčení, že můžeme být konkurenceschopní,“ uvedl de la Rosa, jenž debutoval ve Velké ceně Austrálie 1999 a jako jeden z mála pilotů v historii F1 si hned při prvním startu odvezl bod.

„Monza je velmi podobná okruhu v Kanadě, kde dosahujeme maximálních rychlostí a stabilita při brzdění je obzvlášť důležitá – to jsou naše silné stránky,“ pokračoval 41letý závodník.

„Mám rád závody těsně za sebou, líbí se mi ta kontinuita a navíc, Monza patří mezi mé oblíbené dráhy, protože se od ostatních hodně liší,“ dodal Španěl.

Pedro de la Rosa debutoval v roce 1999 u týmu Arrows. Tam zůstal ještě další sezónu a na léta 2001 – 2002 se přesunul ke stáji Jaguar. Poté strávil sedm let jako testovací pilot stáje McLaren, což mu vyneslo i devět startů, jedno nejrychlejší kolo a pohár za druhé místo. 

Po odchodu z McLarenu působil rok u Sauberu a nyní má před sebou první kompletní sezónu od roku 2002.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy