Button byl Hamiltonovým zveřejěním telemetrie "velmi překvapený a zklamaný"

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button byl zklamán tím, že jeho týmový kolega Lewis Hamilton zveřejnil v sobotu data z telemetrie McLarenu.

V sobotu byl McLaren a zejména Jensonova část garáže kvůli tomu, co se objevilo na Lewisově Twitteru (psali jsme zde), dost naštvaný. Button, který pak v neděli vyhrál Velkou cenu Belgie, pro Guardian uvádí: "Tak tvrdě pracujeme na vylepšení vozu a udržujeme tyto věci v utajení a v soukromí. Nechtěl jsem to vidět na Twitteru."

Inženýři Mercedesu se sice v paddocku snažili situaci žehlit tím, že se jednalo pouze o údaje ze simulace dvou verzí křídel, to však Button popírá: "Byla to celá telemetrie z kvalifikace. Nebylo to pouze zadní křídlo. Byl jsem velmi překvapený a zklamaný."

S Hamiltonem však o tom už hovořit nehodlá: "Myslím, že je po všem. Není na mě, abych byl na Lewise naštvaný. Není to osobní věc."

O dalších příspěvcích svého kolegy Button říká: "Část o čase na rovinkách není to, co je pro mě důležité. Měl jej získávat zpět v zatáčkách, protože měl stejně více přítlaku. Bez ohledu na to jsem byl v kvalifikaci o osm desetin rychlejší."


Button: "Byla to celá telemetrie z kvalifikace" (ilustrační foto: McLaren Mercedes)

Naráží na to, co Hamilton před zveřejněním telemetrie napsal: "Sakra, WTF! Jenson má nové zadní křídlo, já mám staré. Hlasovali jsme pro změnu, nevyšlo to. Ztrácím 0,4 desetiny jen na rovince. Nic s tím nezmůžu.  Nyní musím získat každý možný bod. Jenson by s tou rychlostí měl snadno zvítězit."

Tyto příspěvky sice o chvíli později z Twitteru zmizely, vyvolaly však bouřlivou reakci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy