Alonso doufá, že v Belgii bude pršet

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Déšť bývá během závodů formule 1 velkou loterií, proto v něj Fernando Alonso doufá. V boji o titul by mu mokrá ruleta ve Spa mohla pomoci.

Alonsovy myšlenkové pochody jsou jednoduché a výstižné – monopost Ferrari nepatří mezi nejrychlejší a z toho důvodu si přeje déšť. Ten by smazal výkonnostní rozdíly jednotlivých monopostů a Alonso by měl lepší výchozí pozici k zisku řádné porce bodů.

„Pokud je vaše auto po celý víkend konkurenceschopné, je suchý závod lepší, protože se v něm nemění podmínky. Pokud máte rychlost, v 99 % případů stanete na pódium. To by pro nás byl výborný výsledek,“ míní Alonso.

„Ovšem jestli nejste konkurenceschopný, jsem si jist, že mokrá dráha může pomoci, neboť máte mnoho faktorů, které můžete ovlivnit. Jako třeba volbu správných pneumatik ve správný čas,“ pokračuje Alonso.

„V tuto chvíli přesně nevím, jaké podmínky by byly nejlepší, ale při pohledu na letošní sezónu, mokrá dráha je pro nás asi lepší,“ vysvětluje Alonso.

Na druhou stranu si Alonso uvědomuje míru rizika: „Aquaplanning, bílé čáry, obrubníky… V mokrém závodě můžete hodně získat, ale také ztratit. V boji o titul musíte dojíždět závody a skórovat. Závod za deště znamená větší risk, ovšem ten platí pro všechny.“

A jak zní předpověď na nedělní odpoledne? Oblačno s 20 % pravděpodobností deště, zatím…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy