Spa zůstává v kalendáři Formule 1

Red Bull | foto: Renault Sport F1

Budoucnost GP Belgie na famózním okruhu Spa byla zajištěna na další 3 roky. Organizátoři podepsali novou smlouvu na pořádání Grand Prix F1 s organizátory F1.

Budoucnost okruhu Spa-Francorchamps nebyla v poslední době vůbec jistá. Obecně bylo známo, že organizátoři zvažovali střídání se v kalendáři s okruhem v Magny Cours a nebo německým Nürburgringem.

Jenže Nürburgring se již delší dobu střídá s Hockenheimringem v pořádání VC Německa - ani jeden okruh nemá na pravidelné pořádání tohoto závodu dostatek finančních prostředků. Plány na VC Francie zkončily kolapsem, a tak nezbylo belgickým pořadatelům nic jiného, než si vyjednat svou vlastní smlouvu.

Kontrakt, který potvrdil Walloonský ministr obchodu - Jean-Claude Marcourt, začne běžet od sezony 2013 a vyprší v roce 2015. Navíc se podařilo vyjednat finančně výhodnější podmínky pro tamější okruh. Nicméně podle britského Autosportu ani Marcourt ani šéf GP Belgie, Etienne Davigno, se nechtěli na téma finančních podmínek během tiskové konference vyjadřovat.

Tuhle zatáčku je fanouškům F1 asi zbytečné představovat...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy