Massa chce ve zbytku sezóny končit na pódiích a pomáhat Alonsovi

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa doufá, že se mu se svým kolegou Fernandem Alonsem bude ve zbytku sezóny dařit ve velkých cenách finišovat mezi prvními třemi závodníky.

Brazilcovi se to nedaří již dva roky - naposledy skončil třetí ve Velké ceně Koreje 2010. Letos mu v šampionátu zatím patří s 25 body v šampionátu až 14. příčka. Ferrari kvůli tomu vyhodnocuje jeho potenciální náhrady pro sezónu 2013.

Včera ale na bezpečnostní akci FIA v Sao Paulu uvedl, že Ferrari s jednáním o jeho budoucnosti nespěchá: "Hovoří se o tom, ale s rozhodnutím ani s nějakým prohlášením se nespěchá.

Důležité pro mě je bojovat o pódia, i když je můj týmový kolega v klasifikaci přede mnou. Pro mě je vždy prioritou končit mezi nejlepší trojicí. Pokud ale Fernando bude přede mnou, vzhledem k jeho pozici se se mu budu snažit zároveň pomáhat," uvedl Massa.

"Momentálně se zcela soustředím na nadcházející závody. Díky skvělé práci týmu se výkonnost jasně zvýšila a já jsem velmi motivován k tomu, abych odváděl dobré výkony," pokračuje pilot Ferrari.

"Věřím si. I když výsledky nebyly dobré, výkonnost byla lepší. Nyní potřebujeme čistý závod, aby byl výsledek nakonec pozitivní," cituje brazilského pilota Associated Press.


V poslední Velké ceně Maďarska byl Massa s Ferrari klasifikován na nelichotivém devátém místě
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy