Stát Texas se zdráhá financovat Grand Prix USA v Austinu

gp usa | foto: circuitoftheamericas.com

Listopadová Grand Prix USA v texaském Austinu bude, o tom není pochyb. Otázkou je, zdali organizátoři závodu F1 dostanou slíbených 30 milionu dolarů od státu.

Konstrukce Okruhu Amerik je v plném proudu. Dráha dostává finální povrch asfaltu a potřebná infrastruktura dostává čím dál jasnější obrysy. Samozřejmě se některé minoritní stavební projekty nestihnou, ale pořádání Grand Prix USA není ohrožení. Prozatím…

Mluvčí okruhu přiznal, že slíbená dotace 30 milionů dolarů stále není dotáhnutá do konce. Ze státní správy Texasu tento týden plynou zprávy, že není jisté, zdali budou dotace po listopadovém závodě uvolněny.

Jeden z organizátorů GP USA Steve Sexton situaci okomentoval slovy: „Pracujeme s místní komisí, abychom zajistili pořádání mezinárodního podniku,“ narážel Sexton na závod F1.

I na východním pobřeží neprobíhá situace zrovna růžově. Tom Cotter, prezident závodu v New Jersey, který se má konat v roce 2013, na konci srpna složí svou funkci. V oficiální prohlášení uvedl: „V Grand Prix New Jersey plně věřím a těším se, až budu v roce 2013 sedět na tribuně a užívat si prvotřídní závod.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy