Piquet kritizuje Grosjeana s Räikkönenem, Alonso by s letošním Lotusem šampionát vyhrál

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Bývalý pilot Renaultu Nelson Piquet mladší kritizuje současné jezdecké složení týmu (nyní Lotus): Grosjean má "štěstí" po boku "slabšího" Räikkönena.

Za tým z Enstone v letošní sezóně závodí Romain Grosjean, jenž právě Piqueta v roce 2009 nahradil, a navrátilec do F1 - Kimi Räikkönen.

Právě Grosjeana si vzal Piquet junior na mušku, když pro TotalRace prohlásil: "Má mnoho štěstí v době, kdy má po boku slabšího kolegu a k dispozici velmi dobré auto. Má štěstí, protože si v F1 moc dobře nevedl.

Odjel další sezónu v GP2, pak se objevil se sponzorskou smlouvou a vrátil se do F1 jako platící pilot, ne? Pak se pro jeho kariéru, jak říkáte, věci dobře vyvíjely. Načasování pro něj bylo velmi dobré."

Fernando Alonso by si dle svého bývalého týmového kolegy, po jehož boku Piquet v letech 2008 a 2009 nastupoval, vedl u Lotusu mnohem lépe.

"Kdyby tam měli Alonsa, tak by s takovým autem vyhráli šampionát. Samozřejmě že se [Grosjean] hodně zlepšil od svého posledního vystoupení, ale není fenomenální. Ve srovnání s Alonsem není ničím," soudí Piquet, jr.


Kimi Räikkönen (vlevo) v souboji se svým kolegou Romainem Grosjeanem
(foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy