Debut s Williamsem by byl ideální, říká Bottas a dělá si zálusk na rok 2013

Bottas, Valtteri | foto: Williams F1 Team

Finský závodník Valtteri Bottas je v současné době třetím jezdcem stáje Williams, ale pomalu míří na startovní rošt. Debut ve formuli 1 je jen otázkou času a Bottas přiznává, že s Williamsem by premiéra byla ideální.

Bottas získal v loňském roce titul šampióna série GP3 a nyní se soustředí výhradně na svou roli ve Williamsu. „Rád s těmito lidmi a s Frankem Williamsem pracuji,“ řekl Bottas, o jehož kariéru se stará spolumajitel a výkonný ředitel Williamsu Toto Wolff.

„Tým má obrovskou historii a jsem s ním už třetím rokem. Cítím se zde jako doma a rád bych tu ještě zůstal. Doufám v dlouhou kariéru u Williamsu.“

Dvaadvacetiletý závodník je pravidelným pátečním jezdcem britské stáje, v kokpitu nahrazuje výhradně Bruna Sennu. Tato strategie lecčemu nasvědčuje, nicméně za Sennou stojí určitá sponzorská suma.

„Je velmi těžké mluvit o mých příležitostech. Pořád je ještě brzy, jsme teprve v polovině sezóny a tým má dost času na rozhodnutí,“ uvedl Bottas.

Valtteri Bottas má před sebou dlouhou budoucnost u Williamsu. Toto Wolff jej chce spojit s britskou stájí na delší období. „Je to o vývoji vlastního jezdce a snaze udržet v kokpitu jen toho nejlepšího. Je to stejná výzva jako postavit dobré auto dostat dobrý motor.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy