Jak by vypadal šampionát, kdybychom jezdce bodovali dle kvalifikací?

McLaren | foto: McLaren

Jak by vypadal šampionát, pokud bychom jezdce a týmy hodnotili (na základě současného bodovacího systému) dle výsledků dosažených v kvalifikacích?

S komfortním náskokem by ho vedl Lewis Hamilton před úřadujícím mistrem světa Sebastianem Vettelem. Třetím by byl Mark Webber a až čtvrtý současný lídr šampionátu Fernando Alonso, který se na počátku sezóny v závodech velmi úspěšně vypořádával s méně konkurenceschopným vozem Ferrari F2012.

Na slušném pátém místě by figuroval Michael Schumacher před Romainem Grosjeanem, jehož týmovému kolegovi Kimimu Räikkönenovi by patřila devátá příčka, za Nicem Rosbergem a Jensonem Buttonem.

 

 

Pořadí by se díky Lewisovi Hamiltonovi měnilo i mezi týmy: McLaren by se posunul na první příčku před Red Bull. Hodně by si pomohl i Mercedes, kterému by patřilo třetí místo před Lotusem a Ferrari, Williams by si díky výkonům Maldonada prohodil pořadí se Sauberem.

 

Pozn.: Tabulky byly sestaveny dle výsledků v Q3, nikoliv dle postavení na roštu (tj. bez zohlednění trestů udělených po kvalifikaci). Aktuální stav šampionátu najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy