Bývalý inženýr Renaultu Lom se stal šéfem FIA pro pohonné jednotky

Renault | foto: Renault Sport F1

Bývalý inženýr Renaultu Fabrice Lom přijal novou výzvu a stal se šéfem Mezinárodní automobilové federace (FIA) pro oblast pohonných jednotek před obdobím velkých změn, k nimž má v F1 dojít v roce 2014.

Uznávaný inženýr, který pracoval v Benettonu, Williamsu a Renaultu, se v posledních letech dočkal velkých úspěchů díky titulům Red Bullu. Osmiválce Renaultu v současné době pohánějí rovněž Caterhamy, Lotusy i Williamsy a některými odborníky jsou považovány v součtu parametrů za nejlepší motory v F1.

Lom po úspěšném období nyní přechází k FIA, kde nahradí Gillese Simona, jenž se nyní zabývá návrhem nového V6 turbomotoru pro rok 2014 ve společnosti PURE Craiga Pollocka.

"FIA mě kontaktovala a nabídla mi práci. Byl jsem v Renaultu celkem spokojený, ale připadalo mi to jako velmi zajímavá příležitost, takže jsem se rozhodl to přijmout. S touto rolí souvisí spousta práce," říká Lom.

Pod hlavičkou FIA bude mít na starosti pohonné jednotky nejen pro F1, ale i pro rally, vytrvalostní závody, GT a F3. Mezi jeho úkoly, jak prozradil, bude patřit i "jednání s výrobci o detailech týkajících se pravidel  F1 pro rok 2014."


Současný motor Renault - osmiválec RS27 (foto: Renault Sport F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy