Button změnil názor, myšlenky na Ferrari zcela zapudil

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Jensonu Buttonovi se v McLarenu líbí a nikam jinam by v příští sezóně nechtěl. Podle vlastních slov by přestup k Ferrari zvažoval pouze v paralelním vesmíru.

Šampión z roku 2009 byl loni spojován s italskou stájí a novináři jej viděli jako potencionálního náhradníka za Felipeho Massu. Button se těmto spekulacím nebránil a nechával si otevřené možnosti. Nyní je však pevně rozhodnut, Ferrari nepřipadá v úvahu.

Na dotaz, zdali je s Ferrari v kontaktu, odpověděl dovolenkově naladěný Button: „No, nějaký kontakt tady je. Když v paddocku vidím Stefana Domenicaliho, pokaždé řeknu 'Ahoj, jak se máš?'. Ale oba víme, že na příští sezónu již smlouvu mám,“ uvedl Button.

Button nevidí mezi Ferrari a McLarenem zásadní rozdíl. Obě stáje jsou dlouhodobě úspěšné a silné, proto není důvod měnit strany. „McLaren je pro mě to správné místo. Ale vždy tvrdím: nikdy neříkej nikdy.“

Hlavním důvodem nezájmu o přestup je jednoznačná struktura stáje Ferrari. Ta se soustředí výhradně na Fernanda Alonsa, pro kterého pracuje celý tým. Prosadit se v Maranellu by tak nebylo snadné.

„Felipeho je mi líto, ale Fernando má celý tým pro sebe. Fernanda obdivuji jako obdivuji Alaina Prosta – se skvělými lidmi si vytvořil pohodovou atmosféru v týmu. Je velmi inteligentním závodníkem a možná, v paralelním vesmíru, bych s ním rád pracoval. Bylo by to obtížné, ale určitě zajímavé. Mít vedle sebe tak tvrdého a chytrého člověka."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy