Týmy se shodly: Žádný test uprostřed sezony 2013

McLaren | foto: McLaren

Týmy F1 se shodly na tom, že v sezoně 2013 nebude žádný extra test během roku poté, co se dohodly, že před příští sezonou nás čekají jen 3 zimní testy.

Techniční ředitelé týmů se dohodli na tom, že jen tři předsezonní testy, které se konaly před touto sezonou, jim daly dostatečnou příležitost k najetí potřebných kilometrů k tomu, aby byly dobře připraveni na první závod. Týmy se tak dohodly, že není žádný důvod ke čtvrtému testovacímu týdnu, který byl několik minulých let. 

První závod v australském Melbourne je pro sezonu 2013 plánován na 17. března. Poprvé by se týmy měly příští rok potkat 5. února na čtyřdenním testu ve španělském Jerezu. Poté budou následovat dva testy v Barceloně. První bude od 19. do 22. února, ten druhý pak od 28. února do 3. března. Pokud by mělo dojít k dřívějšímu datu konání prvního závodu sezony, tak by byla pozměněna i data testů. 

Tento rok měly týmy před sezonou také jen tři testy, ale v polovině sezony ještě měly možnost testovat v Mugellu. Nicméně týmy se dohodly na dalším šetření peněz, a tak jsou podle nich výdaje na tento test až moc vysoké ve srovnání s přínosem, který by test přinesl. Takže možnost testovat znovu v polovině sezony byla zamítnuta. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy