Horner: O kolo zpět jedoucí Hamilton neudělal nic špatného, když Vettela předjel

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Lewis Hamilton se nedopustil podle šéfa Red Bullu ničeho zlého, když předjel Sebastiana Vettela bojujícího s Fernandem Alonsem o vítězství, byť byl Brit o kolo zpět.

"Když se podíváte do pravidel, nemyslím si, že by tam bylo něco, co by zakazovalo vozu o kolo zpět dostat se znovu do stejného kola. Frustrující je, že nás to stálo sekundu a je smůla, že se nedostal také do stejného kola jako Fernando," popisuje Horner.

"Kdyby to stálo sekundu i Fernanda, pak by to zrušilo nevýhodu toho, že se dostal do stejného kola. Ale [Hamilton] na to měl právo. My jsme při tom možná ztratili sekundu, což bylo frustrující. Když ale bojujete o setiny a desetiny, pak už to tak někdy bývá," vysvětluje šéf rakouského závodního týmu.

Přitom se zastal i Vettela, který Hamiltonovo počínání označil na tiskové konferenci za stupidní (více zde). "Emoce v jezdcích samozřejmě vřou. Byla to neobvyklá situace, protože když někoho předjedete o kolo, nevezme vás znovu. Ale Lewis byl na čerstvých gumách.

Ze Sebova pohledu to ovlivnilo jeho závod a opravdu to na jeho závod mělo vliv. Bylo to však v rámci pravidel a on [Hamilton] neudělal nic špatného a zřejmě pomohl svému týmovému kolegovi," dodává Horner.


Vettela Hamiltonův "stupidní" manévr včera pořádně rozčílil (foto: Red Bull Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy