Massa: Alonso potřebuje pro vítězství v šampionátu mou podporu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa věří, že Fernando Alonso bude potřebovat jeho pomoc, aby mohl s Ferrari vyhrát letošní šampionát.

Španěl si svým včerejším třetím vítězstvím vybudoval již 34bodobý náskok na druhého Marka Webbera. Za svou největší hrozbu stále považuje oba Red Bully a Lewise Hamiltona z McLarenu.

Massa však cítí, že ve druhé polovině sezóny bude muset zabrat: "Fernando mě určitě potřebuje. V takovémto šampionátu je velmi důležité, aby bodovaly oba vozy. Letos to je mezi mnoha piloty, mnoha týmy tak vyrovnané. Proto víte, jak důležitý je každý výsledek. Jedná se o šampionát, o jehož vítězství či ztrátě může rozhodnout jediný bod."

"Každý závod bude od teď až do konce důležitý. Musíme pracovat tak, jako v několika posledních závodech, a vylepšovat auto. Pak bude mít Fernando ještě větší šanci bojovat až  do posledního závodu," tvrdí Brazilec.

Sebevědomí mu po Německu, kde dojel po chybě před první zatáčkou až na dvanáctém místě, neschází: "Cítím se teď velmi dobře. Řekl bych, že po Monaku mi řízení vozu připadá velmi automatické, velmi dobré - a to je tou nejdůležitější věcí."


Massa: "S rychlostí bylo vše v pořádku" (foto: Scuderia Ferrari)

"Na začátku sezóny jsem se necítil velmi dobře, ale po prvních závodech se spousta věcí změnila. Je to jednoduché, když máte rychlost. Na začátku jsme ale měli náraz a bylo to. S rychlostí bylo vše v pořádku," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy