Button: McLaren vyřešil blokování kol, probrzdění v závěru k problémům nevedlo

Pirelli | foto: Pirelli

Jenson Button na počátku posledního stintu při stíhání Fernanda Alonsa tvrdě zablokoval pravé přední kolo a zploštil pneumatiku. Problémy mu to však dle jeho slov nezpůsobovalo.

Pilot McLarenu po druhé zastávce ve 40. kole dal přední pneumatice zabrat, na větší potíže si poté ale nestěžoval. "Nebyl to problém, trochu mi to vrtalo hlavou, ale to bylo vše. Bylo to neobvyklé. Myslím, že ještě nebyly zahřáté, když jsem se v té době dotkl brzd," vysvětluje Button.

Blokování kol bylo kvůli tvrdšímu nastavení obvykle slabinou McLarenu, to se však podle něj v poslední době zlepšilo: "Co se týče blokování kol, byli jsme na tom v tomto závodě velmi dobře. Normálně to je u McLarenu velký problém."

"V testování jsme měli velké potíže s blokováním předních kol. Odvedli jsme nějakou práci na nastavení a hodně jsme toho vyřešili, což je pro nás skvělé. Je to velký rozdíl, když si při brzdění věříte - tohle však byla jednorázová záležitost. Potýkal jsem se pak s vibracemi, ale nedocházelo kvůli nim k neustálému blokování, což bylo pozitivní," popisuje Button.

"Musím poděkovat klukům za to, že zde přivezli dobrá vylepšení. Pohybovali jsme se na čele a zhruba jsme na to měli. Možná ještě zbývá trochu práce. A také děkuji za zastávky. Druhá byla fenomenálně rychlá, což nás dostalo do boje o vítězství," dodává Brit.


Jenson Button je zpět, s vylepšeným McLarenem v Německu vybojoval druhé místo
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy