Button: McLaren je teď nejrychlejší

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button věří, že momentálně není rychlejší vůz, než jakým je jeho McLaren. Brit s ním dokázal po sérii matných výkonů v předešlých Velkých cenách bojovat v GP Německa o vítězství.

Brit se v sobotu dokázal sice kvalifikovat pouze na 7. pozici, ale v nedělním závodu jel opravdu dobře a poskočil až na celkové 2. místo. Podle jeho slov už cítil jistotu v ovládání jeho vozu ve Valencii a také na Silverstone, ale to McLarenu chyběla rychlost. Po nasazení celého balíku vylepšení na vůz v Německu ale Jenson Button věří, že je jeho tým zase schopný bojovat o čelo závodu.

"Těší mě, že jsme odvedli skvělou práci a naše rychlost byla také dobrá. Momentálně není nikdo rychlejší, než jsme my. V několika následujících závodech můžeme bojovat o vítězství," říká jezdec McLarenu. "Letos jsme měli několik obtížných závodů. Ale ve dvou posledních jsem získal zpět svoji důvěru. Ale to jsme nebyli dostatečně rychlí. Poté jsme dojeli sem a bojovali znovu o čelo závodu, to byl velmi speciální pocit."

"Ferrari nevypadalo moc impozantně, ale řekl bych, že byli rychlejší než my. Během svých stintů byli neuvěřitelně vyrovnaní. Na začátku stintu, kde jsem se vždy pokusil zatlačit, abych snížil ztrátu, se dokázali starat o pneumatiky, a tak na konci vždy trošku poodjeli a byli rychlejší než my."


Pokud však bude Button více konkurenceschopný v kvalifikacích, tak bude schopný podle svých slov v několika následujících závodech bojovat o vítězství: "Dovezli jsme sem vylepšení a ta fungovala opravdu skvěle. Neměli jsme však ten úplně správný mix všeho, co je zapotřebí k vítězství. Pokud se nám podaří ještě trošku zapracovat na kvalifikacích, tak věřím, že jsme momentálně schopni bojovat o vítězství v závodech."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy