Pérez si stojí za kritikou Maldonada: Musí začít přemýšlet

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Od Grand Prix Velké Británie uplynulo 14 dní, Sergio Pérez však názor na Pastora Maldonada nezměnil. Podle Péreze je čas, aby Maldonado začal při souboji se soupeři přemýšlet.

Sergio Pérez sdělil svůj upřímný názor na Venezuelana bezprostředně po odstoupení, za což se nyní omlouvá. „V tu chvíli jsem byl hodně nahněvaný a asi jsem řekl věci, které bych si raději nechal pro sebe, nicméně vše již bylo řečeno a nadále si za svým názorem stojím,“ omlouval Peréz svůj nevybíravý komentář.

Sergio Pérez se v Silverstone stal obětí nezvládnutého předjížděcího manévru Pastora Maldonada a musel odstoupit. Na otázku, zdali by Pérez učinil stejný manévr, být v kůži Maldonada, Mexičan odpověděl. „V dnešní době musíte hodně útočit, v F1 nemáte moc příležitostí k předjetí.

Takže musíte využít jakékoliv šance. Pastor závodil velmi agresivním způsobem, vlastně více než agresivním. Myslím, že nyní změní svůj styl, protože je inteligentním a rychlým jezdcem. Kvůli tomu je v F1,“ řekl Pérez.

Bohužel k Pérezově (a dalších soupeřů) smůle, Maldonado svůj přístup k závodění měnit nehodlá. Mluvil o tom krátce po GP Velké Británie.

Sergio Pérez proto následně dodal. „Podle mě by neměl měnit svůj styl, ale zamyslet se nad tím, proč dostává tolik napomenutí a penalizací. Koneckonců, rozhodnutí je na něm. Pokud chce zůstat stejný, budu to respektovat,“ dodal Pérez.


Rýsuje se mezi Maldonadem a Pérezem nová "kolizní" rivalita? (foto: Williams F1 Team)

V Silverstonu se dvojice temperamentních Američanů bavila jen chvíli. „Při cestě za komisaři jsme spolu mluvili dvě nebo tři minuty. Všichni viděli, že jsem ztratil kontrolu nad vozem. Nebylo v tom nic úmyslného,“ vysvětloval viník Maldonado.

„Musíme vzít v úvahu naši minulost, obzvlášť v GP2 a nyní v F1. Rozumím mu, je naštvaný, protože ztratil závod. Na druhou stranu, já také přišel o závod. Nebudu zde polemizovat, jsem tu abych závodil, vyhrával a dostal můj tým na vrchol a tvrdě s nimi pracoval. Nezáleží na tom, co ostatní jezdci říkají,“ uvedl Maldonado.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy