Button o novinkách McLarenu: Dostatečné vylepšení vozu jsme přivezli až do Německa

McLaren | foto: McLaren

HOCKENHEIM - Jenson Button věří, že velký balík vylepšení McLarenu MP4-27 je dostane blíže Red Bull a Ferrari, znovu do boje o čelní příčky.

"Čím máte více přítlaku, s tím méně problémů se setkáváte všude jinde: dokážete zahřát pneumatiky, takže můžete odstranit z vozu díly, které s tím měly pomoci, což opět zvyšuje přítlak," uvádí Button.

"Přítlak zkrátka pomáhá všemu: pokrývá problémy, které byste jinak nevyřešili. Nemyslím si, že jsme dříve měli dostatečně významné vylepšení, abychom udrželi krok s ostatními. Zde takové vylepšení máme a doufám, že nás to dostane zpět do čela.

Naše rychlost při dlouhých jízdách je rozhodně slabinou: když se podíváte na naši degradaci a srovnáte ji s rychlejšími týmy - což zahrnuje i Sauber - jsme v této oblasti horší. Částečně je to tím, že mají více přítlaku než my," vysvětluje dále Button.

Očekává, že novinky budou v dnešních trénincích na okruhu v Hockenheimu fungovat: "Samozřejmě padly nějaké negativní komentáře, protože si nevedeme tak dobře, jak bychom chtěli.

Ohledně budoucích závodů máme hodně pozitivní energie a vzrušení, protože zde jsme dorazili s mechanickými a aerodynamickými vylepšeními. Doufejme, že budou dobře fungovat. Já věřím, že ano, protože jsou velmi přímočaré. Jestli to bude stačit nebo ne, to nevím. Jedná se ale o hodně služný kousek, měl by nás snad přiblížit k čelu," dodává Button.

Na vyzkoušení vylepšeného McLarenu MP4-27 se už těší i jeho kolega Lewis Hamilton: "Jsem opravdu vzrušený. Vím, co a kolik toho máme. Těším se, až si to vyzkouším a zažiju to. Opravdu doufám, že nám to dá šanci alespoň bojovat o vítězství.

Máme tento víkend vylepšení, která nás snad dostanou zpět do boje. Auto bude rozhodně lepší než dříve," očekává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy