Massa je optimistou: Věří, že bude moci zůstat u Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa nevidí důvod, proč by nemohl i příští rok závodit za Ferrari, pokud bude předvádět takové výkony, jako v posledních závodech.

Massovi pomohla vylepšení jejich vozu F2012 a odlišný přístup k jeho nastavování. Od Velké ceny Monaka se zlepšuje a před dvěma týdny v Silverstone předvedl dokonce svůj nejlepší letošní výkony, když se kvalifikoval jako pátý a v závodě dojel na čtvrtém místě.

Ačkoli Ferrari zatím nepotvrdilo, kdo bude příští rok nastupovat po boku Fernanda Alonsa, Brazilec  je optimistou a domnívá se, že má vše ve svých rukou: Myslím, že když budeme takto pracovat a dále vylepšovat auto, nevidím důvod, proč bych zde [u Ferrari] nemohl být."

Mark Webber, který minulý týden prodloužil o další rok smlouvu s Red Bullem, přiznal jednání se Scuderií, kde měl nahradit Massu. Ten si chce své místo pojistit zlepšenou výkonností ve zbytku sezóny.

"Cítím se mnohem pohodlněji, řízení se ubírá směrem, který mám rád. Cítím, že můžu předvádět ještě mnohem více. Je to ten směr, na kterém potřebujeme pracovat, zlepšovat situaci v každém závodě, aby se šampionát od této chvíle až do konce sezóny pro mě vyvíjel odlišně," cituje Autosport Massu.


Felipe Massa za deště v Silverstone (foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy