Ecclestone: Plány na Velkou cenu Lonýna nejsou vtipem. Kdo by ji ale zaplatil?

Velká Británie (Londýn) | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Bernie Ecclestone se opřel do svých kritiků - s Velkou cenu Londýna, kterou odhalil veřejnosti před dvěma týdny, to myslí vážně.

Většina z odborníků se prezentovanému návrhu spíše jen zasmála a prezentaci považovala za snahu odvést pozornost médií od soudního rozhodnutí v kauze jeho uplácení odsouzeného německého bankéře Gerharda Gribkowského.

Ecclestone však tento týden pro Guardian řekl: "Pokračujeme s tím. Není to vtip, 100% to není vůbec žádný vtip."

Před dvěma týdny prohlásil, že Velká cena Londýna by byla mnohem lepším podnikem než celá Olympiáda, která se tam bude v srpnu konat (více zde, video z prezentace zde).

Otázkou je, kdo by tuto legraci zaplatil? Cesty na zamýšlené trase jsou staré, potřebovaly by přebudovat a přeasfaltovat, bude nutné vybudovat únikové zóny, infrastrukturu, dočasné tribuny atd. Příprava by dle odborníků vyšla přibližně na 6 miliard Kč.

Britská vláda by to nezaplatila - ta odmítla pomoci s financováním Silverstone. Město Londýn kvůli Olympijským hrám na to také nebude mít peníze, spíše dluhy.

Myšlenka, že by účet uhradil Ecclestone, je naivní. Bernie je znám jako obchodník, který kasíruje všechny a za všechno, nikoliv jako charita. A soukromí investoři? Ti by do toho šli pouze za účelem zisku, ne aby prodělali.


Trasa již byla vybrána. Dočká se Velká cena Londýna někdy realizace?
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy