Mercedes si počká na Schumacherovo rozhodnutí, podle Brawna si závodění užívá

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes nebude uvažovat o žádných dalších změnách na poli závodních pilotů, dokud se Michael Schumacher nerozhodne, zda bude v roce 2013 ve Formuli 1 pokračovat nebo to po letošní sezóně zabalí.

"Soustředíme se na Michaela tak dlouho, jak jen to bude třeba - ať by to znamenalo cokoliv. Teprve pak bychom se porozhlídli jinde," uvádí šéf závodního týmu Mercedesu Ross Brawn.

Schumacherovi se v poslední době daří a podle Brawna si závodění užívá. O prodloužení kontraktu však slovo ještě nepadlo: "Nemluvili jsme o tom, ale užívá si to - a když si to užívá, tak proč ne?"

Nevyhnutelně se dostanete do bodu, kdy musíte říci: pojďme si o tom promluvit, protože tyto věci mohou někdy chvíli trvat, musíte dojít k závěru, abyste si naplánovali budoucnost. Nemáme ale stanovený žádný termín či kritický bod, do kdy bychom se podle nás či podle něj museli rozhodnout. Musí jít o správné rozhodnutí - to je tou nejdůležitější věcí.

Půjde o společné rozhodnutí, až podle mě nastane ten správný čas, sedneme si, všechno to zvážíme a dojdeme k závěru. Myslím, že jak znám Michaela, bude se jednat o logický a rozumný závěr - samozřejmě podporovaný vášní, protože si užívá to, co dělá," dodává Brawn.


Michael Schumacher v Silverstone, kde v závodě dojel na sedmém místě
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Pokud by se Schumacher rozhodl skončit, mohl by se Mercedes pokusit za velké peníze zlákat Lewise Hamiltona, jemuž po sezóně také u McLarenu vyprší kontrakt, nebo dát šanci některému z mladých pilotů, jako je Paul di Resta či Nico Hülkenberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy