Schumacher by uvítal mokrý závod

Mercedes | foto: Daimler AG

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher je známý tím, že na vodě jezdit umí. Není překvapením, že by uvítal, kdyby v Silverstone pršelo. Prý by to zvýšilo šance na další pódium.

Letošní vůz MGP W03 není považován za favorita VC Velké Británie. Tato trať by neměla Mercedesu tolik sedět. Pokud by však pršelo, situace by se mohla zlepšit, jak naznačuje Michael Schumacher.

"Pokud bude pršet, rozhodně budeme mít větší šanci na dobrý výsledek, než za sucha," říká jezdec Mercedesu. "Pokud se podíváte na Malajsii, kde jsme nebyli považováni za favority, byli jsme na tom mnohem lépe než v Austrálii, kde se nám tolik nedařilo. Protože pršelo. Uvítal bych, kdyby se jel mokrý závod."

Schumi je nyní nabuzen pódiem, které získal ve Valencii. Jeho první od návratu do kokpitu v roce 2010. Určitě nechce zůstat jen u jednoho.


Po dlouhé době opět na stupních vítězů
(Foto: Daimler AG)

"Hodně nás povzbudil tak dobrý výsledek po několika smolných závodech. Šampaňské chutnalo opravdu skvěle. Ani jsem ho moc nerostříkal okolo, chtěl jsem, aby ho ochutnali i kluci z týmu. Byl to nádherný pocit, protože to vůbec nevypadalo na tak dobrý výsledek. 

Pak se to ale obrátilo, dařilo se. Pneumatiky držely pohromadě, auto bylo skvělé. Prokousávat se krok za krokem dopředu bylo fantastické."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy