Maria de Villotaová přišla o pravé oko, stále je v kritickém stavu

De Villota, Maria | foto: Maria de Villota

Testovací jezdkyně Marussie Maria de Villotaová přišla po své úterní havárii o pravé oko a nadále zůstává v kritickém, ale stabilním stavu.

Chirurgický tým nemocnice Addenbrooke v Cambridge se včera odpoledne pustil do nároční operace, která se věnovala vážným zraněním hlavy a tváře španělské jezdkyně (více o nehodě zde), dcery bývalého pilota F1 Emilia de Villoty. Operace byla ukončena až dnes ráno. 

"Jsme vděční za lékařskou péči, které se Marii dostalo, a její rodina by ráda poděkovala týmům neurologických a plastických chirurgů. S velkým zármutkem ale musím oznámit, že kvůli utrpěným zraněním Maria přišla o pravé oko," uvedl John Booth, šéf Marussie. 

"Naší prioritou nadále zůstává péče o Marii a psychická pohoda její rodiny. Ta je s ní v nemocnici a my děláme vše pro to, abychom ji podpořili. Vzhledem k aktuálnímu stavu Marie žádáme všechny o trpělivost a pochopení. Další informace poskytneme, když to bude vhodné a s ohledem na její rodinu."

"Dále bychom chtěli využít této příležitosti a pochválit záchranné služby, které byly včera připravené na letišti Duxford, jak je obvyklé při testu formule 1," pokračoval Booth. "Pokud jde o nehodu, pustili jsme se do komplexní analýzy toho, co se stalo a tato práce zatím pokračuje." 

"A konečně, dostali jsme spoustu zpráv podporujících Marii, její rodinu i tým a velmi rádi bychom za ně vyjádřili naší upřímnou vděčnost."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy